Η επικοινωνία σου ζωντανεύει!

Με τη νέα δωρεάν εφαρμογή Message+ & Call+, τώρα απολαμβάνεις πιο ζωντανή επικοινωνία από ποτέ,
με νέες δυνατότητες στα μηνύματα & τις κλήσεις σου, όπως με κανένα άλλο app μέχρι τώρα!

Κατέβασέ το και κέρδισε 500MB!

Μάθε πώς!

Ανακάλυψε όλες τις δυνατότητες
στην επικοινωνία σου!

Χάρη στη νέα τεχνολογία RCS (Rich Communication Services), τα μηνύματα & οι κλήσεις σου μπαίνουν δυναμικά στην ψηφιακή εποχή με νέες δυνατότητες σε messaging, group chat & ομιλία, για να επικοινωνείς με πολύ περισσότερα από απλές λέξεις με τους φίλους σου.
SMS, messaging & group chat
μαζί, σε μία εφαρμογή.
Μπορείς να στέλνεις SMS σε όλες σου τις επαφές και να κάνεις messaging & group chat με την παρέα σου, ανταλλάσοντας emoticons, videos, φωτογραφίες και αρχεία, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείς δύο διαφορετικές εφαρμογές.
Κάνεις group chat με όλους
τους φίλους σου ταυτόχρονα!
Με το Group Chat μπορείτε όλα τα μέλη της παρέας να ανταλλάσσετε μηνύματα την ίδια στιγμή.
Τα μηνύματά σου μετατρέπονται σε κάτι περισσότερο από λέξεις!
Με τη δυνατότητα αποστολής emoticons, φωτογραφιών, επαφών, τοποθεσίας, videos και αρχείων, δίνεις “ζωή” στα μηνύματα που στέλνεις και μοιράζεσαι στιγμές με τους φίλους σου.
Τα βλέπεις όλα 360ο!
Με δυνατότητα λήψης και αποστολής ‘360o’ πανοραμικών φωτογραφιών, μπορείς να αποτυπώνεις και να μοιράζεσαι τα πάντα.
Ενημερώνεις τους φίλους σου για το θέμα της κλήσης πριν καν απαντήσουν!
Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να σηκώσουν το τηλέφωνο. Με το COSMOTE Message+ & Call+, μπορούν τη στιγμή που τους καλείς, να βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους τη σημαντικότητα και το λόγο της κλήσης σου, την τοποθεσία σου ή ακόμα και μία φωτογραφία.
Μετατρέπεις την κλήση σου
σε μια διαδραστική εμπειρία!
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να ανταλλάσσεις φωτογραφίες και σκίτσα ενώ μιλάς με φίλους σου κι εκείνοι μπορούν να επεξεργαστούν ό,τι τους στέλνεις. Επιπλέον, μέσα από το ιστορικό κλήσεων βλέπεις οτιδήποτε έχεις ανταλλάξει κατά τη διάρκεια της κλήση σου.
Για να σε βρίσκουν
όταν σε ψάχνουν!
Με την κοινή χρήση χάρτη, μοιράζεστε ενώ μιλάτε εσύ και οι φίλοι σου την τοποθεσία σας, βλέπετε ταυτόχρονα που βρίσκεται ο καθένας σας, ενώ μπορείτε ακόμα και να σχεδιάσετε σκίτσα πάνω στο χάρτη!
Δεν αναρωτιέσαι
αν έφτασε τo μήνυμά σου!
Ανεξαρτήτως της σύνδεσης των φίλων σου, έχεις τη σιγουριά ότι το μήνυμα που έστειλες θα φτάσει σίγουρα στους παραλήπτες, είτε σαν SMS είτε σε μήνυμα chat.
Νιώθεις ασφάλεια
στην επικοινωνία σου!
Τώρα όλες οι συνομιλίες σου είναι κρυπτογραφημένες και οι επαφές και οι φωτογραφίες σου παραμένουν με ασφάλεια στο κινητό σου.
Οδηγίες ενεργοποίησης
Εύκολα και απλά βήματα για να εγκαταστήσεις το Message+ & Call+
Κατέβασέ το τώρα και αντικατέστησε τα εικονίδια Μηνυμάτων
και Κλήσης της συσκευής σου, με αυτά του “Message+” και “Call+”!

Κατέβασέ το και κέρδισε 500MB!

Κάνεις chat με όλους
τους φίλους σου ταυτόχρονα!
Με το Group Chat μπορείτε όλα τα μέλη της παρέας να ανταλλάσσετε μηνύματα την ίδια στιγμή.
Τα μηνύματά σου μετατρέπονται
σε κάτι περισσότερο από λέξεις!
Με τη δυνατότητα αποστολής emoticons, σκίτσων, stickers, φωτογραφιών, τοποθεσίας, videos και αρχείων, δίνεις “ζωή” στα μηνύματα που στέλνεις και μοιράζεσαι στιγμές με τους φίλους σου.
Ενημερώνεις τους φίλους σου
για το θέμα της κλήσης
πριν καν απαντήσουν!
Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να σηκώσουν το τηλέφωνο. Με το COSMOTE Message+ & Call+, μπορούν τη στιγμή που τους καλείς, να βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους τη σημαντικότητα και το λόγο της κλήσης σου, την τοποθεσία σου ή ακόμα και μία φωτογραφία.
Κάνεις μια απλή κλήση,
ζωντανή εμπειρία!
Με τη video κλήση μπορείς να εμπλουτίζεις ενώ μιλάς, μια απλή κλήση με live video και να μοιράζεσαι με όλους αυτό που ζεις, όταν το ζεις!
Μετατρέπεις τη συνομιλία σου
σε μια διαδραστική εμπειρία!
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να ανταλλάσσεις φωτογραφίες και σχέδια ενώ μιλάς με φίλους σου κι εκείνοι μπορούν να επεξεργαστούν ό,τι τους στέλνεις
Για να σε βρίσκουν
όταν σε ψάχνουν!
Με το Location Sharing, μοιράζεσαι την τοποθεσία σου και βλέπεις ταυτόχρονα τη τοποθεσία του συνομιλητή σου ενώ μιλάτε.
Νιώθεις ασφάλεια
στην επικοινωνία σου!
Τώρα όλες οι συνομιλίες σου είναι κρυπτογραφημένες και οι επαφές και οι φωτογραφίες σου παραμένουν με ασφάλεια στο κινητό σου.
Οδηγίες ενεργοποίησης
Εύκολα και απλά βήματα για να εγκαταστήσεις το Message+ & Call+

FAQ

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Εδώ θα βρεις όλες τις απαντήσεις
Τι είναι το COSMOTE Message+ & Call+;
Το «COSMOTE Message+ & Call+» είναι μια υπηρεσία που σου επιτρέπει να έχεις προηγμένη επικοινωνία messaging και φωνής με άλλους χρήστες. Η υπηρεσία «Message+ & Call+» από την COSMOTE έχει εγκριθεί από την GSMA και βασίζεται στο πρότυπο επικοινωνίας RCS (Rich Communication Services) που αναπτύχτηκε από τους μεγαλύτερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και κατασκευαστές τερματικών παγκοσμίως.

Η υπηρεσία θα ενσωματώνεται σταδιακά σε smartphones με λειτουργικό Android. Επίσης θα διατίθεται μέσω εφαρμογής που μπορείς να την κατεβάσεις από τo Play Store για smartphone με λειτουργικό Android, αναζητώντας την ως «COSMOTE Message+ & Call+».
Τι είναι οι RCS υπηρεσίες;

Οι υπηρεσίες RCS “φέρνουν” το SMS και την φωνή στην εποχή του Internet εμπλουτίζοντας με νέες δυνατότητες τα μηνύματα και τις κλήσεις. Οι κορυφαίες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν από κοινού αναπτύξει ένα νέο πρότυπο εγκεκριμένο από την GSMA, που ονομάζεται RCS (Rich Communication Services).

Σκοπός του είναι να προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες επικοινωνίας μέσω IP. Μέσα από την τυποποίηση της χρήσης σε επίπεδο εταιρειών, διασφαλίζεται η υποστήριξη και σε επίπεδο συσκευών και εφαρμογών.


Οι προσφερόμενες RCS υπηρεσίες είναι: messaging , ανταλλαγή αρχείων και τοποθεσίας και κλήσεις με εμπλουτισμένες δυνατότητες.


 • Συνομιλίες - messaging σε άτομα / ομάδες, δηλαδή chat και groupchat.

 • Μεταφορά αρχείων - κοινή χρήση φωτογραφιών, μουσικής, τοποθεσίας βίντεο κ.λπ.

 • Κλήσεις φωνής με εμπλουτισμένες δυνατότητες – πλουσιότερη εμπειρία κλήσεων σε όλες τις φάσεις μιας κλήσης, δηλαδή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κλήση. Διευκρινίζεται ότι το κομμάτι της απλής κλήσης φωνής, δεν είναι VoIP.


Οι συσκευές που υποστηρίζουν το πρότυπο RCS, αναγνωρίζουν η μία την άλλη στο δίκτυο και ελέγχουν ανά πάσα στιγμή ποιες λειτουργίες RCS υποστηρίζονται από τη συσκευή του συνομιλητή. Για παράδειγμα, η προσθήκη χρήσης βίντεο σε μια κλήση φωνής θα προσφέρεται μόνο εάν και οι δύο συνομιλητές βρίσκονται σε περιβάλλον δικτύου στο οποίο η υπηρεσία είναι τεχνικά εφικτή.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες RCS είναι διαθέσιμες σε πελάτες από τα δίκτυα της COSMOTE και της Vodafone.

Που μπορώ να βρω τις εμπλουτισμένες δυνατότητες επικοινωνίας RCS της υπηρεσίας COSMOTE Message+ & Call+;
Οι εμπλουτισμένες δυνατότητες επικοινωνίας RCS διατίθενται μέσω:

- της εφαρμογής COSMOTE Message+ & Call+ που βρίσκεται στο Google Play store, εδώ.
- Samsung συσκευών με ενσωματωμένες τις RCS δυνατότητες στο εικονίδιο «Μηνύματα». Oι συγκεκριμένες δυνατότητες είναι είτε διαθέσιμες εξ’ αρχής, είτε ενσωματώνονται αφού προηγηθεί αναβάθμιση του λογισμικού τους σε συσκευές που υποστηρίζουν το RCS.
Υπάρχει διαφοροποίηση των δυνατοτήτων της υπηρεσίας Message+ &Call+ στις εφαρμογές και συσκευές που το υποστηρίζουν;
Nαι, υπάρχουν. Επιπρόσθετα διαφορές δύναται να υπάρχουν στις παρακάτω περιπτώσεις, ωστόσο οι βασικές υπηρεσίες RCS είναι κοινές :
 • Από εφαρμογή σε εφαρμογή διαφορετικού παρόχου κινητής
 • Από προγενέστερη έκδοση εφαρμογής σε μεταγενέστερη έκδοση από τον ίδιο πάροχο κινητής
 • Ανάλογα με τον τύπο της συσκευής μας
 • Ανάλογα με το Operation System της συσκευής μας

Για την καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας Message+ & Call+, φροντίζουμε να έχουμε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής από τo Play Store, καθώς και ενημερωμένη την συσκευή με το τελευταίο διαθέσιμο Firmware .
Πόσο κοστίζει η χρήση του COSMOTE Message+ & Call+;
 • Η αποστολή ενός SMS ή MMS με το “Message+ & Call+”κοστίζει όσο και ένα κανονικό μήνυμα στο πρόγραμμα χρέωσής σας.

 • Η χρήση της υπηρεσίας messaging για Chats, αποστολή μηνυμάτων, φωτογραφιών , τοποθεσίας και άλλων αρχείων, με το “Message+ & Call+” κοστολογείται ως δεδομένο στο πρόγραμμα χρέωσής σας. 

 • Η κλήση φωνής με το “Message+ & Call+” κοστίζει όσο μια κλήση φωνής στο πρόγραμμα χρέωσής σας.

 • Η χρήση της υπηρεσίας VideoCall, με το “Message+ & Call+”κοστίζει όσο μια κλήση φωνής στο πρόγραμμα χρέωσής σας και το κομμάτι του Video κοστολογείται ως δεδομένο στο πρόγραμμα χρέωσής σας. 

 • Οι υπηρεσίες messaging είναι διαθέσιμες και μεσω WiFi

Μπορώ να επικοινωνήσω με RCS χρήστες εκτός COSMOTE:
Στην Ελλάδα με RCS χρήστες στο δίκτυο της Vodafone.
Εκτός Ελλάδος, με RCS χρήστες στο Deutsche Telekom group, από  Ρουμανία, Αλβανία, Σλοβακία και Ουγγαρία, με το Vodafone Group από τις χώρες Ρουμανία, Αλβανία. Σλοβακία, Τσεχία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία, καθως και τη Νορβηγία από την εταιρεία Telenor.
Μπορώ να χρησιμοποιώ το COSMOTEMessage+ & Call+ στο tablet μου;

Το «COSMOTE Message+ & Call+» διατίθεται προς το παρόν μόνο για κινητά τηλέφωνα, ωστόσο, προγραμματίζεται για το μέλλον και η υποστήριξη για tablet.

Πως γίνεται η ενεργοποίηση της υπηρεσίας COSMOTE Message+ & Call+ στις εφαρμογές;
Εάν έχεις συνδεθεί σε δίκτυο WiFi, πριν την εμφάνιση των Όρων της υπηρεσίας, θα σου ζητηθεί να καταχωρήσεις τον αριθμό της σύνδεσης σου. (εικόνα 1) Για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας «COSMOTE Message+ & Call+» είναι απαραίτητη η αποδοχή των Όρων της, οι οποίοι θα εμφανιστούν στη οθόνη του κινητού στην πρώτη χρήση του.
Mέσα σε 4 ώρες από την ενεργοποίηση της υπηρεσίας «COSMOTE Message+ & Call+» ο συνδρομητής COSMOTE που έχει ενεργοποιημένο τo Internet, θα λάβει 500 MB δώρο ανάλογα με το πρόγραμμα του είτε για χρήση εντός 7 ημερών είτε 7 ημερήσια πάσα
Πρέπει να έχουν οι φίλοι μου το COSMOTE Message+ & Call+ για να μπορώ να επικοινωνώ μαζί τους;
Όχι απαραίτητα. Προκειμένου να επιτρέπεται η επικοινωνία με χρήστες που δεν διαθέτουν την υπηρεσία «COSMOTE Message+ & Call+» ή άλλη υπηρεσία που στηρίζεται στο πρότυπο RCS, η υπηρεσία «COSMOTE Message+ & Call+» σε συσκευές με λειτουργικό Android, συνδυάζει το messaging μέσω RCS και τα SMS/MMS σε ένα κοινό φάκελο εισερχομένων.

Στους χρήστες που δεν χρησιμοποιούν RCS υπηρεσίες, το «COSMOTE Message+ & Call+» θα στέλνει αυτόματα SMS, επιτρέποντάς απρόσκοπτη γραπτή επικοινωνία προς όλους.
Πώς μπορώ να ορίσω το COSMOTE Message+ & Call+ ως προεπιλεγμένη εφαρμογή για τα SMS;

Κατά την εγκατάσταση της Android εφαρμογής Message+ & Call+, θα σας ζητηθεί, να επιλεχθεί ως η προεπιλεγμένη εφαρμογή μηνυμάτων SMS. Απλά επιλέξτε «Αποδοχή» στα 2 επόμενα μενού που θα σας εμφανιστούν για να μπορέσετε να επικοινωνείτε με όλους μέσα από μία μόνο εφαρμογή, ανεξάρτητα αν έχουν «COSMOTE Message+ & Call+» ή όχι.

Mην ξεχάσετε να αντικαταστήσετε τα εικονίδια «Μηνύματα» και «Τηλέφωνο» της συσκευής σας, με αυτά του «Message+» και «Call+»

Σε συσκευές Αndroid με λειτουργικό 7, προκειμένου η υπηρεσία «COSMOTEMessage+ & Call+» να είναι ενεργοποιημένη, θα πρέπει να έχει ορισθεί απαραιτήτως ως η προεπιλεγμένη εφαρμογή για τα SMS.

Πώς μπορώ να ορίσω το COSMOTE Message+ & Call+ ως προεπιλεγμένη εφαρμογή για τις κλήσεις μου;

Η εφαρμογή «COSMOTEMessage+ & Call+» προσφέρει επιπλέον δυνατότητες στην κλήση.

Η ενεργοποίηση των υπηρεσιών αυτών γίνεται συνήθως αυτόματα μαζί με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας. Αυτό εξαρτάται όμως από τον κατασκευαστή, το μοντέλο της συσκευής και την έκδοση του λειτουργικού που φέρει. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις πιθανόν να πρέπει να πάτε στις Ρυθμίσεις> Εφαρμογές, επιλογή από το μενού «Προεπιλεγμένες εφαρμογές» και να θέσετε το «Message+ & Call+» ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή για τις κλήσεις σας. Με ανάλογο τρόπο μπορείτε να την θέσετε ως μη προεπιλεγμένη.

Μπορώ να χρησιμοποιώ το COSMOTE Message+ & Call+ στο tablet μου;

Το «COSMOTE Message+ & Call+» διατίθεται προς το παρόν μόνο για κινητά τηλέφωνα, ωστόσο, προγραμματίζεται για το μέλλον και η υποστήριξη για tablet.

Πώς μπορώ να γνωρίζω εάν οι φίλοι μου χρησιμοποιούν το COSMOTE Message+ & Call+ ή άλλες διασυνδεδεμένες εφαρμογές RCS;


Η υπηρεσία «COSMOTE Message+ & Call+» διαθέτει μηχανισμό που αναγνωρίζει άλλους χρήστες RCS. Όσες από τις επαφές σου χρησιμοποιούν υπηρεσίες RCS, θα αναγνωρίζονται στον κατάλογο επαφών της εφαρμογής σου από το λογότυπο Message+ & Call+ που θα βρίσκεται δίπλα τους. Μετά την εγκατάσταση, η εφαρμογή σαρώνει τον κατάλογο επαφών και ελέγχει εάν χρησιμοποιούν υπηρεσίες RCS.

Aντίθετα, με άλλες εφαρμογές επικοινωνίας, φροντίζουμε για λόγους ασφαλείας οι επαφές να παραμένουν στη συσκευή σου και δεν μεταφέρονται σε διακομιστή (server).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η αναγνώριση των επαφών σου που υποστηρίζουν RCS να πάρει κάποιο χρόνο, από μερικά λεπτά, έως και περισσότερο ανάλογα με το πλήθος των επαφών σου.

Πώς μπορώ να προσκαλέσω τους φίλους μου στο COSMOTEMessage+ &Call+;
Αφού κατεβάσεις την εφαρμογή «COSMOTE Message+ & Call+», μπορείς να προσκαλέσεις τους φίλους σου μεταβαίνοντας από την καρτέλα «Επαφές» της εφαρμογής, στην καρτέλα του προφίλ της επαφής που δεν έχει RCSένδειξη. Επιλέγοντας «Πρόσκληση» θα του αποσταλεί μια πρόσκληση μέσω SMS. Ισχύουν οι χρεώσεις SMS ανάλογα με το πρόγραμμα σου. Εφόσον ο φίλος σου είναι συνδρομητής της COSMOTE μπορεί και αυτός να κατεβάσει και να ενεργοποιήσει την εφαρμογή COSMOTE Message+ & Call+.
Μπορώ να προσκαλέσω φίλους που χρησιμοποιούν άλλο δίκτυο από την COSMOTE;

Η λειτουργία «πρόσκλησης φίλου» από τις εφαρμογές «COSMOTE Message+ & Call+» διατίθεται σε όλους. Η λειτουργία της υπηρεσίας «COSMOTE Message+ & Call+», είναι δυνατή, μόνο σε συνδρομητές COSMOTE.

Πώς μπορώ να διαγράψω μια επαφή;

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το βιβλίο διευθύνσεων της συσκευής. Πήγαινε σε αυτό το βιβλίο διευθύνσεων και διάγραψε την επαφή.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω μια νέα συνομιλία;

Μπορείς να ξεκινήσετε μια νέα συνομιλία στην εφαρμογή κάνοντας κλικ στο κουμπί μολυβιού που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία στην οθόνη ιστορικού συνομιλιών. Επίσης, μπορείς να ξεκινήσεις μια νέα συνομιλία ή να συνεχίσεις μια υπάρχουσα με οποιαδήποτε επαφή υπάρχει στο βιβλίο διευθύνσεών σου και έχει αριθμό.

Σημείωση: Στην εφαρμογή για Android, εάν λάβεις ένα μήνυμα από έναν χρήστη που δεν διαθέτει Message+ & Call+, το μήνυμα θα παραδοθεί μέσω SMS/MMS.

Τι σημαίνουν τα εικονίδια / οι ειδοποιήσεις παράδοσης δίπλα στο σύννεφο μηνύματος;
Eκκρεμεί – το μήνυμά σου βρίσκεται στην ουρά αναμονής της συσκευής σου και θα αποσταλεί μόλις υπάρξει σύνδεση δεδομένων ή wifi.

X – παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την αποστολή του μηνύματος. Το μήνυμά σου δεν θα παραδοθεί. Μπορείς να το ξαναστείλεις ειτε ως Chat, είτε ως SMS.

Στάλθηκε – το μήνυμά σου παραδόθηκε στον διακομιστή, αλλά ο παραλήπτης δεν το έχει δει ακόμα.

Παραδόθηκε – το μήνυμά σου παραδόθηκε

Προβλήθηκε– ο παραλήπτης διάβασε το μήνυμά σου.
Μπορώ να στείλω ξανά ένα μήνυμα σε συνομιλία εάν υπάρχει σφάλμα;

Ναι, μπορείς να στείλεις ξανά ένα μήνυμα εάν παρουσιάστηκε σφάλμα πατώντας παρατεταμένα το μήνυμα και επιλέξεις από το μενού «Νέα αποστολή».

Μπορώ να αντιγράψω ένα μήνυμα σε μια συνομιλία;
Mπορείς να αντιγράψεις ένα μήνυμα πατώντας παρατεταμένα το σύννεφο μηνύματος και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο «Αντιγραφή» στην επάνω γραμμή. Το μήνυμα θα αντιγραφεί στο πρόχειρο της συσκευής σου.
Πώς μπορώ να διαγράψω μια συνομιλία;
Mπορείς να διαγράψεις μια ή περισσότερες συνομιλίες με παρατεταμένο πάτημα στη συνομιλία και κατόπιν επιλέγοντας το εικονίδιο του «κάδου».
Πώς μπορώ να διαγράψω ένα μήνυμα;

Σάρωσε το μήνυμα και επίλεξε «διαγραφή».

Πώς μπορώ να γνωρίζω εάν στέλνω και λαμβάνω μηνύματα RCS στην Android εφαρμογή;

Θα εμφανιστεί ένα υποσέλιδο SMS ή MMS στο μήνυμα αποστολής και λήψης ως SMS/MMS. Τα μηνύματα ή τα αρχεία Message+ & Call+ θα εμφανίζουν ένα υποσέλιδο RCS. Επίσης, όταν στέλνεις ένα μήνυμα σε μια συνομιλία, η υπόδειξη στο πεδίο κειμένου «Αποστολή μηνύματος συνομιλίας» δηλώνει μήνυμα Message+ & Call+ (RCS), ενώ η υπόδειξη «Αποστολή μηνύματος κειμένου» δηλώνει μήνυμα SMS/MMS.

Εάν και ο φίλος σου είναι χρήστης RCS, η συνομιλία RCS θα προεπιλεχθεί αυτόματα. Επίσης μπορείς να μεταβείς χειροκίνητα στο SMS μέσω του μενού ρυθμίσεων «Αποστολή ως SMS/MMS» ή σύροντας αριστερά στο πεδίο δημιουργίας του μηνύματος.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια συνομιλία;
Μπορείς να ξεκινήσεις απευθείας μια συνομιλία από την οθόνη «Συνομιλίες» της εφαρμογής. Επίλεξε από το εικονίδιο μολυβιού την επιλογή «Συνομιλία»
Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια ομαδική συνομιλία;
Μπορείς να δημιουργήσεις μια ομαδική συνομιλία προσθέτοντας χρήστες σε μια συνομιλία μεταξύ δύο ατόμων. Σε μια συνομιλία με χρήστη υπηρεσιών RCS, απλώς επέλεξε «Προσθήκη Επαφής» από το μενού επάνω δεξιά στην οθόνη της εφαρμογής.

Μπορείς ασφαλώς να ξεκινήσεις απευθείας μια ομαδική συνομιλία από την οθόνη «Συνομιλίες» της εφαρμογής. Επίλεξε από το εικονίδιο μολυβιού την επιλογή «Ομαδική Συνομιλία» και προσκάλεσε μέχρι και 50 χρήστες RCS. Στη συνέχεια, μπορείς να επιλέξεις να γράψεις και το θέμα της συνομιλίας σου.
Πώς μπορώ να αποχωρήσω από μια ομαδική συνομιλία;
Σε μια ομαδική συνομιλία, απλώς πάτησε «Αποχώρηση από ομαδική συνομιλία» από το κουμπί μενού της εφαρμογής. Σημειώνεται ότι μετά την αποχώρηση σου, δε θα λαμβάνεις μηνύματα από τη συνομιλία αυτή. Η επαναπρόσκληση μπορεί να γίνει μόνο από κάποιο άλλο μέλος της Ομαδικής συνομιλίας.
Πόσοι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική συνομιλία;

Στην ομαδική συνομιλία μπορούν να συμμετέχουν έως 100 άτομα.

Τι είναι η μαζική αποστολή;

Η Android εφαρμογή «COSMOTE Message+ & Call+», σου δίνει τη δυνατότητα, να στείλεις ένα μαζικό μήνυμα σε όσες επαφές επιλέξεις, ανεξάρτητα από το αν υποστηρίζουν RCS ή SMS. Αυτό είναι δυνατόν αν μεταβείς την καρτέλα «Συνομιλίες» και επιλέξεις «Μαζική αποστολή» από το εικονίδιο του μολυβιού.

Πώς μπορώ να προσθέσω σε μια συνομιλία εικόνα, video, σκίτσο, τοποθεσία, τηλεφωνική επαφή;
Επιλέγεις από τον κατάλογο επαφών σου, όποια επαφή αναγνωρίζεται ως RCS, δηλαδή αυτή που έχει δίπλα της το εικονίδιο Message+ & Call+. Στο προφίλ της επαφής σου επιλέγεις το εικονίδιο Φακέλου. Επίλεξε δίπλα από το κείμενο που γράφει «Αποστολή μηνύματος συνομιλίας» , τον σταυρό «+». Θα σου ανοίξει ένα μενού μέσα από το οποίο μπορείς να στείλεις φωτογραφίες, αρχεία, να σχεδιάσεις σκίτσο, να στείλεις, την τοποθεσία σου, να προσθέσεις emoticons, ή μια επαφή.
Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια κλήση με εμπλουτισμένες πληροφορίες πριν ακόμα απαντήσει ο συνομιλητής μου;
Επιλέγεις από τον κατάλογο επαφών σου, όποια επαφή αναγνωρίζεται ως RCS, δηλαδή αυτή που έχει δίπλα της το εικονίδιο Message+ & Call+. Στο προφίλ της επαφής σου επιλέγεις το εικονίδιο «+». Οι συνδυαστικές επιλογές κλήσης με εμπλουτισμένη πληροφορία είναι οι εξής:

-Μπορείς να επιλέξεις να προσθέσεις πριν ή κατά τη διάρκεια της κλήσης σου τη σημαντικότητα της από την επιλογή «Επείγον»
-Μπορείς πριν από την κλήση να προσθέσεις από το αντίστοιχο μενού.
 • το θέμα της κλήσης
 • μια εικόνα
 • μια τοποθεσία σου
Ποιες συσκευές Android υποστηρίζουν την εφαρμογή COSMOTE Message+ & Call+;
Αndroid με λειτουργικό έκδοσης 4.1 ή μεταγενέστερο